Aandachtsgebieden

  • functionele en esthetische neuschirurgie
  • plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie
  • oofd-halsoncologie en chirurgie
  • huidtumoren
  • aandoeningen van de aangezichtszenuw

Na een opleiding in het Universitair Medisch Centrum Utrecht werd dr. P.J.F.M. Lohuis in 2000 als KNO-arts bijgeschreven in het specialistenregister.
Tijdens zijn opleiding promoveerde hij in 1999 op het proefschrift “Pharmacological Manipulation of Endolymph Homeostasis”.

Hierna volbracht hij een vervolgopleiding in de plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie (Academisch Medisch Centrum Amsterdam, 2000), de hoofd-halsoncologie en chirurgie (Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis Amsterdam, 2001-2002,) en de reconstructieve oncologische hoofd-halschirurgie (Universitair Ziekenhuis Gent, 2003).

Hij behaalde in 2001 het Amerikaanse examen van The American Board of Facial Plastic Reconstructive Surgery (Washington), werd in 2004 ‘honorary fellow’ van de International Federation of Facial Plastic Surgery Societies, en publiceerde in 2006 het naslagwerk.

Over dit onderwerp fungeert hij als ‘invited speaker’ jaarlijks op meerdere internationale congressen.

Dr. P.J.F.M. Lohuis is sinds 2003 als oncologisch hoofd-halschirurg verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Sedert juli 2006 werkt hij daar parttime en is hij begonnen binnen de maatschap KNO – Hoofd-halschirurgie & Plastische en Reconstructieve Aangezichtschirurgie in het Diakonessenhuis in Zeist en Utrecht.

Een meer uitgebreid curriculum vitae van dr Lohuis vindt u hier.